Degustace vína přímo ve sklepě-Vacenovice

Vinařská obec Vacenovice

25.04.2018 16:38

 Obec Vacenovice leží přibližně uprostřed trasy mezi Hodonínem a Kyjovem. V obci žije 2157 obyvatel. Vacenovice jsou členem mikroregionu Nový Dvůr. Vacenovicemi prochází dvě trati vinařských stezek: Moravská vinná stezka vede přes vinnou trať Vinohrádky a areály vinných sklepů Pod kostelem a Žlébky, vybudovaných v posledních 30 letech. Nejmladší z nich uspokojí i náročného návštěvníka svým vybavením. Značená vinařská stezka Podluží vede i přes areál  Rudník, ve kterém je možnost ubytování, stravování, sportu a jízdy na koni. Rozsáhlé okolní lesy Doubrava jsou vyhledávaným místem sběratelů hub.

 Památky: kostel zasvěcený Božskému Srdci Páně je postaven ve tvaru baziliky. Byl vysvěcen v r.1927. Ve věži kostela je zavěšeno 6 zvonů , z nichž nejstarší je zvon nesoucí jméno sv.Leonard , vážící 270 kg, je chráněn Památkovým úřadem v Praze.

Kaple sv.Jana Sarkandra je při výjezdu od Vacenovic po pravé straně ve směru do Ratíškovic. Toto místo se nazývá od nepaměti “U svatého Jana” .

 V obci působí Slovácký soubor Omladina s vlastní cimbálovou muzikou, dechové hudby Vacenovjáci a Vacenovští muzikanti, mužský a ženský pěvecký sbor. Mnohé tradiční akce pořádá Národopisná společnost. V únoru bývá Fašaňková obchůzka po obci či Pochovávání basy, koncem května Průvod Božího Těla a začátkem června Vacenovská pouť. Hody se konají první neděli v říjnu.

Kontakt

Vinný sklípek u Brodů

broda.petr@seznam.cz

Vacenovice Žlébky

775 383 056
608 722 295

Vyhledávání